londonrugcleaning.com

Tippek és trükkök a szőnyeg tisztítására


Minden lakástulajdonos életének egy bizonyos pontján szükségük lesz a szőnyegek tisztítására. A kiömlések felfogásától kezdve az idő múlásával összegyűlő szennyeződésekig a szőnyegek egyre tompábbak, sötétebbek és piszkosabbak lesznek. Ennek sikeres kijavításához szőnyegtisztító szolgáltatásra lesz szükség. A következő tippek segítenek a lakástulajdonosnak szőnyegtisztítót megbízni.


Az első lépés a szőnyeg előkészítése a tisztításhoz. Alaposan porszívózza ki a tisztítandó területet, mielőtt elkezdené. Fontos, hogy a szőnyegtisztítás előtt eltávolítsa a laza szennyeződéseket és törmeléket. A legjobb eredmény érdekében a problémás területeket a szőnyegtisztító használata előtt megfelelő tisztítószerrel elő kell kezelni.


Amikor szőnyegtisztító céget keres, ne higgye mindig, hogy az olcsóbb jobb. Valójában, ha egy cég nagyon alacsony árat kínál, óvatosnak kell lennie velük szemben. Általában egy meredekebb árú cég jobb, hatékonyabb eredményeket fog nyújtani Önnek.


Ügyeljen arra, hogy a megvásárolt új szőnyegeket abban a pillanatban mossa ki, amikor azok bekerülnek otthonába. Bizonyos esetekben a szőnyegek tele vannak olyan vegyi anyagokkal, amelyek fenntartják a bemutatótermi minőséget. Ha a szőnyegeket megérkezésük után azonnal megtisztítja, minimalizálhatja a háziállatai és a családja által ezeknek a vegyi anyagoknak való kitettséget.


Kerülje el, hogy a szőnyeg túlságosan nedves legyen. Kezelje előzetesen a foltokat, és ne próbálkozzon hosszabb ideig szőnyegtisztítóval a szőnyeg egy-egy területének tisztításával. Bizonyos típusú szőnyegek több vizet tartanak meg, mint mások. Hagyja, hogy minden terület teljesen megszáradjon, mielőtt többször átfuttatja a tisztítószert a makacs foltokon.


Kérje meg a szőnyegtisztító céget, hogy ecetet használjon a szőnyegfoltok gyors eltávolítására. A legjobb megoldás azonban az, ha profi szőnyegtisztítót bíz meg a munkával. Örülni fog azonban, hogy profi tisztítót kér fel, amikor meglátja, mennyivel jobbá tudják tenni a szőnyegét.


Amikor egy professzionális szőnyegtisztító cég szolgáltatásait veszi igénybe, mindig győződjön meg róla, hogy elolvassa az online felülvizsgálati oldalakat, amelyek az Ön helyi területére vonatkozó információkat nyújtanak. Ha időt szán arra, hogy konkrét megbeszélést keressen a városában működő szolgáltatókról, akkor sokkal jobb képet kaphat arról, hogy milyen céget vesz fel, és hogy jó hírneve van-e a szilárd ügyfélszolgálatnak.


A gőztisztító bérlése nagyszerű módja annak, hogy szőnyegét tisztán tartsa. A legtöbb nagyobb üzletben vannak kölcsönözhető vagy bérelhető gőztisztítók. Tervezze, hogy évente két-három alkalommal bérel gőztisztítót, hogy alaposan megtisztítsa szőnyegét, vagy béreljen egyet, ha nehezen tud megszabadulni egy folttól.


Ha valami kiömlik vagy leesik a szőnyegre, fontos, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjon a foltokról. A legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy hagyják, hogy a folt megdermedjen, mielőtt kitisztítanák. Győződjön meg róla, hogy van kéznél tisztítószer, és azonnal gondoskodjon a szennyeződésekről.


Ha teheti, próbálja meg mindennap kiporszívózni a nagy forgalmú területeket. A szennyeződések gyorsan felhalmozódhatnak ezeken a területeken, hogy aztán az egész lakásban szétvándoroljanak. Ráadásul egymásra halmozódik, így nagyon nehéz eltávolítani, ha magára hagyják. Minél többet porszívózik ezeken a területeken, annál tisztább lesz általában a szőnyege.

Amikor kiválaszt egy céget a szőnyegek tisztítására, kérdezze meg, hogy milyen tisztítási módszert alkalmaznak. Egyesek gőztisztítót használnak, amely vegyi anyagokat alkalmaz a szennyeződések eltávolítására, majd tisztítószereket fecskendeznek a szőnyegbe, és az egészet porszívóval szívják fel, hogy tiszta és rendezett legyen.


Távolítsa el a gyertyaviaszt vagy a rágógumit a szőnyegről egy jégkocka segítségével. Ezután kaparja le és szedje ki a megkeményedett anyagot a szőnyegből az ujjaival. Lehet, hogy porszívót kell használnia, hogy elegendő szívóerőt tudjon kifejteni ahhoz, hogy a kis darabokat kiszedje a szőnyegszálakból.


Kérdezze meg bármelyik szőnyegtisztító céget, hogy mit használnak a szőnyegek tisztításához. A vegyszerek biztonságosak-e az Ön, a háziállatok és a gyermekek közelében? Győződjön meg róla, hogy tudja, mit visznek be az otthonába. Győződjön meg arról is, hogy a kezelés megfelelő az Ön szőnyegtípusához.


Fontos, hogy megtudja, hogy bármelyik cég, amelyet fel kíván kérni, rendelkezik-e engedéllyel és tanúsítvánnyal a szőnyegek tisztítására. Csak azért, mert rendelkeznek a felszereléssel, még nem jelenti azt, hogy tudják, hogyan kell azt megfelelően használni! Csak olyan cégeket kérjen fel, amelyek rendelkeznek a megfelelő akkreditációval, hogy a jövőbeni problémáktól megóvja magát.


Próbálja meg a gőztisztítást tavasszal, ősszel vagy télen végezni. Ha nyáron végzi a professzionális tisztítást, a levegőben lévő túlzott nedvesség miatt tovább tart a szőnyeg száradása. Ez segít csökkenteni a penész és a penészgomba kialakulását, miközben megakadályozza a szőnyeg károsodását.


Kiöntött egy kis viaszt a szőnyegére? Keressen egy száraz és nedvszívó törülközőt, és helyezze a foltra. Alkalmazzon forró vasalót a törölközőre, hogy megolvassza a viaszt, miközben a törölközővel nyomást gyakorol a foltra. A viasznak néhány percen belül át kell kerülnie a törölközőre.


Ha azt fontolgatja, hogy felkér egy engedély nélküli szakembert a szőnyegek tisztítására, csak azért, hogy pénzt takarítson meg, gondoljon erre: Ha villanyszerelőt alkalmazna, nem alkalmazna engedély nélküli szakembert, igaz? Melyik kerül többe, az elektromos vagy a szőnyegek? Miért bízná őket olyasvalakire, akinek nincs megfelelő végzettsége és képzettsége?


Amikor kiválaszt egy szőnyegtisztító vállalkozást, hogy jöjjön be az otthonába, próbáljon ajánlást kérni barátaitól vagy rokonaitól. Kérjen ingyenes árajánlatot több cégtől, mielőtt végleges döntést hozna. Győződjön meg arról, hogy a szőnyegtisztító szolgáltatás elégedettségi garanciát vállal arra az esetre, ha a munkát nem az Ön megelégedésére végzik el első alkalommal.


Az otthonokban minden szőnyeg elkerülhetetlenül elveszíti eredeti fényét. Ez egy természetes hatás, amelyet különböző tényezők okoznak az idő múlásával. Egy szőnyegtisztító szolgáltatás visszafordíthatja az időt, és visszaállíthatja a szőnyeg eredeti megjelenését. Miután elolvasta ezt a cikket, megbízhat egy céget, hogy tisztítsa meg szőnyegeit, és tegye őket vadonatújnak.